Magens Mening

Magens Mening

Veteran-SM

TankarPosted by Jens 2012-02-12 12:29:09
Anledningen till att jag varit lite tyst de senaste dagarna är att jag inte ville avslöja för mycket av mina innersta tankar och planer på att ev testa att vara med i Veteran-SM. Jag visste att det egentligen är på tok för kort tid inpå en sådan lång frånvaro av träning.. och att gå direkt in i "hetluften" är väl kanske inte det mest begåvade man kan göra... Men så har vi motvikten... att det är så förbannat kul att tävla..

Någonstans längst inne var känslan att jag skulle vara nöjd om jag inte hade ont efteråt... men ändå så har man lite förhoppningar och känsla för vad som är rimligt och man sätter upp inre mål. I mitt inre tyckte jag att en tid runt 7,70 skulle vara okej, med tanke på mitt långa uppehåll och den lilla tid jag haft för träning. Särskilt lite med tanke på de tider jag ändå gjort på flygande 30m etc och den allmänna känslan.

Så målet var ärligen inte så mycket placering (eftersom många snabba skulle vara där) utan en tid på runt 7,70 och ett guld på stafetten.

Det kändes helt ok under uppvärmningen och tyckte jag hade hyfsad fart under skorna och allt kändes spännande. Jag tog inte det slutgiltiga deltagande beslutet ca 30 minuter innan. Det skulle bli försök först och det tyckte jag var suveränt. Inte bara för att det alltid är kul då många tävlar - utan att jag också inbillade mig att det var lite "soft" med ett lopp där man skulle kunna känna efter, även om konkurrensen denna gång var mycket hårdare.
Fick en okej start och ett okej lopp - inget särskilt och jag tittade dessutom lite omkring mig för att bevaka placeringar. Tiden var verkligen inget särskilt (7,91) men jag kände också att jag hade betydligt mer att ge ("Jag sprang inte mitt snabbaste" som man hade formulerat sig om man var typ 5 år..- så jag tänkte det var ganska lugnt ändå och läget var under kontroll. Dessutom hade det varit många omstarter och en starter som verkligen höll länge i alla situationer.. Det skulle bli åka av i Finalen........

Finalen så.. allt kändes bra.. och framför allt inga känningar!!
I blockstarten hade jag en bra känsla och .. PANG... en sådan skön acceleration!!!... och... PANG... Tjuvstart...
SATAN...
Ner i blocken igen... och denna gång gick det sååååååå mycket sämre.. Riktigt bedrövlig start.. Sedan blev det löpning på ren ilska... och fick kämpa mig att inte komma sist helt plötsligt.... så trist så trist.
Förbättrade bara tiden nämnvärt, till 7,87..... vilket kanske är ok med tanke på den usla start jag fick (jag tänkte INTE så precis då kan jag försäkra er!!!). Då var det bara en förlorad tävling. Hade jag vetat det här innan tävlingen så hade jag INTE ställt upp.

Nåja - jag fick se framemot stafetten och ett hyfsat sannolikt guld. Det var låång väntan och sedan kom det fram att Robert Kronberg skulle vara med i Kville-laget.... och att Huddinges A-lag var grymma i år så plötsligt såg man inte fram emot det heller (bortsett från ångesten att springa ett helt jävla varv!! - men stafett är också sååå kul)
Robert Kronberg stack också iväg som blixten själv när starten gick. Hunter gjorde en grym insats med tanke på motståndet. Vår andre-man gjorde också det vi förväntade oss - sedan i växlingen gick det lite tokigt när Johan råkade trampa av Ingemar hans spiksko (men bara till hälften) - som naturligtvis inte kunde gå för fullt på något sätt... och när jag fick pinnen som sista man - så var avståndet till Kville och Huddinge på tok för stort - men vi var jagade...så det gick inte att slappna av. Jag kutade på vad jag kunde men kände redan i utgången av första kurvan att det högg till i min vänstra vad - troligen en bristning eller kramp - men saktade bara ner lite så att smärtan var kontrollerbar - och det blev mer än bevakningsresa av vår bronspeng. Vilket jag lyckades med....


SÅ....resultatet av mina förhoppningar på en anständig tid och ett guld... så blev det ett rejält stuckat självförtroende... ett förlorat guld - och en bristning i vaden... vilket var kanske inte det jag hade drömt om när jag anmälde mig i smyg.

Men ljumsken är hel och det får man väl vara nöjd med. Nöjd med det lilla som man säger.... smileysmiley  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by S 2012-02-14 22:25:44

Jag tycker du är grym. Framförallt det faktum att du faktiskt vågade ställa upp att tävla trots skada och ingen ordentlig träning. Jag tycker du ska vara nöjd! Så kan du sen bara blicka framåt:)